Van, aki 46-os mérettel ragyog, más 36-os mérettel rosszul érzi magát. Sokan ideálokat, sztárokat követnek, remélve, hogy bizonyos ruhadarabok viselésével ugyanolyan jól fognak kinézni. Ne felejtsük el azonban, hogy míg divatos ruhákat bárki vehet magának, a stílussal már más a helyzet.

Önazonos megjelenés
A saját stílusunk megtalálása nem a vásárlásról szól, hanem egy önismereti folyamat kezdetét jelenti. A helyes testkép harmóniát, önazonos és magabiztos megjelenést kölcsönöz. Ennek kialakításához elengedhetetlen, hogy feltegyünk magunknak néhány kérdést: Ki vagyok én? Milyen a munkaköröm? Hogyan telnek a napjaim? Milyen a testalkatom? Mely színek állnak jól? Melyik stílusirányzat áll hozzám a legközelebb? Mit szeretnék kifejezni, üzenni magamról? Mindezek megválaszolása után kerülhetünk közelebb az egyéni, hozzánk illő stílus megtalálásához. A személyiséghez illeszkedő, jól eltalált stílus nagymértékben hozzájárul a jó közérzethez, s a mindennapi boldogsághoz.

Nem vagyok tökéletes
Senki sem az, legalábbis nagyon kevesen lehetnek. Többen vannak azok, akik találnak magukon olyan pontot, amivel nincsenek megelégedve. A lényeg nem azon van, hogy tökéletes testünket tökéletes ruhákkal fedjük be, hanem azon, hogy egy-egy jó kombinációval hangsúlyozzuk az előnyös részeket, a kevésbe előnyöseket pedig szorítsuk háttérbe. Tehát játsszunk az arányokkal, szabásvonalakkal, színekkel, formákkal.