Nagyon sok múlik a technikai felkészültségen is. Érdemes kiiktatnunk a zavaró tényezőket, s ami a legfontosabb: soha ne tegyünk semmi olyat, amit személyes találkozón sem tennénk.

A kamera magassága
Nem mindegy, milyen magasságba állítjuk a kamerát. Ha az asztalon van a laptopunk, akkor beszélgetőtársaink alulnézetből látnak minket, ami az orrlyukainkat tekintve előnytelen, és mindenkinek megjelenik a tokája. Ezt elkerülhetjük, ha állványt vagy néhány könyvet teszünk a monitor, laptop alá, hogy a kamera a szemmagasságba kerüljön. Kissé távolabb üljünk a monitor elé, ne könyököljünk fel, így elkerülhetjük azt, hogy egy hatalmas fejet és kezet látnak belőlünk.

Mikrofon lenémítva
Amikor nem beszélünk, kapcsoljuk ki a mikrofont, ugyanis egyes alkalmazások sajátossága, hogy mindig az a személy látszik nagy totálban, aki a leghangosabb. Azaz előfordulhat, hogy miközben a főnökünk beszél, mi pedig orrot fújunk, vagy köhögünk, megjelenünk nagyban a képernyőn az ő beszéde alatt. Ez kellemetlen. Illetlenség közbevágni a beszélgetésbe. Ha szólni szeretnénk, a kezünkkel jelezzük, vagy várjuk meg, míg szólítanak.

Tartsunk szemkontaktus
Ha a monitoron van a tekintetünk, akkor a partner úgy érzékeli, hogy nem rá, hanem lefelé nézünk. A beszélgetés alapvető eleme a szemkontaktus, amit úgy tudunk tartani, hogy a kamerába nézünk és nem a monitorra.

A pontosság a királyok erénye
Ne késsünk el. Megspóroltuk az utazással töltött időt, semmi kifogásunk sem lehet arra, hogy miért nem értünk oda időben a hálószobából a dolgozószobába. Inkább legyünk ott a monitor előtt néhány perccel előbb, vegyük fel a kapcsolatot, hogy időben kezdődhessen a meeting.

Zárjuk ki a telefont
A telefonunkat halkítsuk és fordítsuk le, vagy vigyük ki a helyiségből, mert hívás, üzenet érkezésekor óhatatlanul rá-rá sandítunk, amit az online partnerünk úgy érzékel, hogy nem figyelünk rá.

Ne együnk
A meetingek alatt nem illik enni, inkább előtte érdemes néhány falatot bekapni, hogy ne korogjon a gyomrunk, és teljes jelenlétünkkel a beszélgetésre tudjunk koncentrálni. Ha szomjasak vagyunk, pohárból igyunk, kissé félrehúzódva a kamerától, hogy ne a pohár alját és a víz útját mutassuk be közben.