Üzleti etikett

Üzleti etikett

Egy üzleti találkozón nem elég pusztán a szakmai felkészültség, a sikeres tárgyalás nemcsak a szavakon múlik. A megjelenésre és a szakmai kompetenciákra vonatkozó elvárások mellett a gesztusok, nonverbális megnyilvánulások is jelzésértékkel bírnak. A kurzusokon nemcsak mind a személyes, mind az online találkozókra vonatkozó etikett és illemszabályok is elsajátíthatók.

Közszolgálati protokoll

Közszolgálati protokoll

Hogyan fogadjunk egy delegációt? Milyen sorrendben ültessük le a vendégeket? Számos kérdés merülhet fel a közszolgálatban, a hivatali intézményekben, ahol vitathatatlan jelentősége van a protokoll szabályok alkalmazásának, akár a rangsorolás, zászló elhelyezésének kérdése, akár a rendezvények, ünnepségek méltó lebonyolítása kerül napirendre.

Hétköznapi viselkedéskultúra

Hétköznapi viselkedéskultúra

Az illemszabályok követése olajozottabbá és élvezetesebbé teszi a mindennapjainkat, legyen szó akár találkozásról, vendéglátásról, étkezésről, vagy ajándékozásról. Az udvarias viselkedés értéke felbecsülhetetlen.

Megjelenéskultúra

Megjelenéskultúra

A munkahelyi, társadalmi kapcsolatokban érvényesülésünk függhet attól, ha tisztában vagyunk azzal, hogy egy-egy rendezvényen milyen öltözékben illik megjelennünk. Az előadások, tanácsadások praktikus útmutatást adnak a dress code szerinti megjelenés, illetve az adott szakterülethez illeszkedő öltözék kiválasztásához.

Illemtan gyermekek részére

Illemtan gyermekek részére

Az udvariasság elsajátítása gyermekkorban a legideálisabb, hiszen az illemtudó gyermekek számára a jó modor készségszintűvé válik, s felnőttként gördülékenyen alakítják mind társadalmi, mind munkahelyi kapcsolataikat, legyen szó akár állásinterjúról, tárgyalásról, üzleti ebédről, vagy estélyről.

Rendezvények protokollja

Rendezvények protokollja

Sokan úgy gondolják, hogy a rendezvényszervezéshez mindenki ért, ám a végén gyakran kiderül, hogy a szaktudás és a tapasztalat semmivel sem pótolható. A megfelelő időben bevont szakértelem időt, pénzt és energiát spórolhat meg. Rendezvényeit bízza szakemberre, aki tudja, hogy a protokoll a rendezvény lelke!